RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Blade CX2 - Tx and RX won't "sync" up

Old 11-29-2009, 03:59 PM
  #1  
BlowedUp,Sir!
Fell Down, Went BOOOM!
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Carrollton, TX
Posts: 6
Unhappy Blade CX2 - Tx and RX won't "sync" up

Blade CX2 with separate 3-n-1 and receiver.
E-Flite LP5DSM 2.4GHz
Fresh batteries in both.

Ah, flying an indoor heli outside in a 5mph wind, the pain, the pain...after I finally found it, I now experience the following:

Fresh batteries in both TX and Heli.
Power ON TX with throttle and trim all the way down.
Plugged battery into heli.
3-n-1 LED flashes red 3 times then alternately blinks red and green. Receiver LED does not light.

TX OFF.
Bind plug installed.
Plugged battery into heli.
Receiver fashes rapidly orange, 3-n-1 flashes red 3 times, then red and green alternately.
TX ON.
Same light pattern, they do not turn on solid. (did not bind).

Could my TX be bad as opposed to the heli?
The fact that the lights came on at all with the bind plug installed leads me to suspect the TX.
BlowedUp,Sir! is offline  
Old 11-29-2009, 06:41 PM
  #2  
Wildflyer
Past President of PSSF
 
Wildflyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lacey WA, 1 mile E of Mushroom Corner
Posts: 2,229
Default

I think that maybe the easiest thing to do , would be going to a local good hobby shop, thy should be willing to help out, maybe trying to bind your heli to their trans. then you will know for sure.

But I am also sure there are many on this forum that have the same equip. and can help also.
Wildflyer is offline  
Old 11-29-2009, 08:05 PM
  #3  
cbatters
Super Contributor
 
cbatters's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,050
Default

If xmit was working fine before mishap, odds are it is a problem with receiver. What does manual say about light patterns on rec?



Clint
cbatters is offline  
Old 11-29-2009, 08:16 PM
  #4  
BlowedUp,Sir!
Fell Down, Went BOOOM!
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Carrollton, TX
Posts: 6
Default

Yes, I finally tried another TX and had same problem. Manual merely shows how things should respond when all goes well, including bind procedure. I even took everything apart: no magic smoke seems to have escaped any of the chips, etc. If I remember correctly (which I probably don't) it looks like the same kind of light pattern that happens when I forget to turn my TX on before the RX (oops, would I ever do that?).
BlowedUp,Sir! is offline  
Old 11-29-2009, 11:42 PM
  #5  
BlowedUp,Sir!
Fell Down, Went BOOOM!
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Carrollton, TX
Posts: 6
Default Regarding DIY Electronics Repair in RC

But, I would like to attempt to REPAIR damaged gear before replacing. I am an electronics enthusiast and actually enjoy a little downtime if I can repair it myself. Call me a masochist or maybe just a man in penury.

Thank y'all VERY MUCH, I enjoy this new RC hobbie (so far), heh.

Last edited by BlowedUp,Sir!; 11-30-2009 at 01:17 PM.
BlowedUp,Sir! is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Lieutenant Loughead
E-Flite Helicopters
8
09-30-2008 02:58 AM
Sky Sharkster
Vintage and old timer models
4
05-10-2008 01:14 AM
RCairplane.pilot
Radio Equipment For Sale & WTB
0
12-28-2007 11:28 PM
jasmine2501
Beginners - Helis
34
11-27-2007 02:03 PM
shussey
Beginners
5
03-26-2006 06:11 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: Blade CX2 - Tx and RX won't "sync" up


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.07791 seconds with 13 queries