LIPO's - RUNNING IN BEFORE FULL POWER - WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight

Power Systems Talk about motors, ESC speed controllers, gear drives, propellers, power system simulators and all power system related topics

LIPO's - RUNNING IN BEFORE FULL POWER

 
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-28-2012, 08:57 AM
  #1  
mustang71
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Leeds, UK
Posts: 9
Default LIPO's - RUNNING IN BEFORE FULL POWER

I was told that when you purchase a new lipo, especially the larger 6S type that you need to run the lipo in on the first few flights, initially on the first flight run around 50% power, on the second blip from 50% power through to 75% power and again for the third.

I was also told that you should never hit full power on the first use of a new lipo.

Do any of you do this for new lipos

Cheers
mustang71 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
AEAJR
Beginners
165
06-28-2017 04:22 PM
AEAJR
General Electric Discussions
273
01-09-2017 02:23 AM
Dean in Milwaukee
General RC E-Heli Talk
2
03-24-2012 02:45 PM
e-pilot
Power Systems
5
01-23-2011 04:03 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


Quick Reply: LIPO's - RUNNING IN BEFORE FULL POWER


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.05168 seconds with 13 queries